NATIONAL INDIGENOUS IDENTITY FORUM AGENDA

DAY 1

WEDNESDAY, MARCH 9, 2022

9:00 AM (30 minutes)	 WELCOME Treaty 4 Song: Red Dog Singers Drum Group Welcome to Treaty 4: Chief Michael Starr Métis National Anthem: Amanda Paul and Keifer Paul Opening Remarks: Dr. Jacqueline Ottmann
9:30 AM (30 minutes)	FRAMING WHY WE MUST MOVE BEYOND SELF-IDENTIFICATION IN INSTITUTIONS • Opening Remarks: The Honourable Murray Sinclair
10:00 AM (5 minutes)	AN ELDER'S PERSPECTIVE ON KINSHIP AND IDENTITY • Maria Campbell
10:05 AM (10 minutes)	WELLNESS BREAK
10:15 AM (90 minutes)	PANEL 1 – LEGAL PERSPECTIVES ON INDIGENOUS IDENTITY • Jean Teillet, Leah Ballantyne, Marilyn Poitras
11:45 AM (45 minutes)	LUNCH BREAK • Waniska - An Awakening of Indigenous Knowledge Film Screening
12:45 PM (90 minutes)	PANEL 2 - IDENTITY(IES) • Dr. Chris Andersen, Dr. Kim Tallbear, Dr. Niigaanwewidam Sinclair
2:00 PM (5 minutes)	AN ELDER'S PERSPECTIVE ON KINSHIP AND IDENTITY • Sol Sanderson
2:05 PM (10 minutes)	WELLNESS BREAK
2:30 PM (90 minutes)	 INDIGENOUS STUDENT HOSTED CONVERSATION CIRCLES All event attendees are invited to join this interactive conversation session Participants will be placed into breakout rooms (max 10 people) to discuss learning outcomes and pathways forward Each breakout room will be led by an Indigenous student conversation facilitator Notes will be taken and compiled into a summary of wise practices report
4:00 PM (30 minutes)	CLOSING REMARKS • NIUSLA: Dr. Michael Hart • FNUniv: Dr. Jacqueline Ottmann, President • Closing Prayer: Elder Mary Lee

NATIONAL INDIGENOUS IDENTITY FORUM AGENDA

DAY 2

THURSDAY, MARCH 10, 2022

9:00 AM (15 minutes)	WELCOME BACK TO SECOND DAY • Welcoming Remarks & Recap of Day 1: Manon Tremblay
9:15 AM (90 minutes)	PANEL 3 - FACULTY PERSPECTIVES ON INDIGENOUS IDENTITY IN THE ACADEMY • Dr. Winona Wheeler, Dr. Marie Battiste, Dr. Brenda Macdougall
10:05 AM (10 minutes)	WELLNESS BREAK
10:55 AM (5 minutes)	AN ELDER'S PERSPECTIVE ON KINSHIP AND IDENTITY • Elder Millie Anderson
11:00 AM (90 minutes)	PANEL 4 – CURRENT ISSUES AND WISE PRACTICES FROM INSTITUTIONS • Dr. Angela Jaime, Kanonhsyonne Janice Hill, Dr. Deborah Saucier
12:35 PM (60 minutes)	LUNCH BREAK • Waniska - An Awakening of Indigenous Knowledge Film Screening
1:30 PM (5 minutes)	AN ELDER'S PERSPECTIVE ON KINSHIP AND IDENTITY • Elder Willie Ermine
1:35 PM (90 minutes)	 INDIGENOUS STUDENT HOSTED CONVERSATION CIRCLES All event attendees are invited to join this interactive conversation session Participants will be placed into breakout rooms (max 10 people) to discuss learning outcomes and pathways forward Each breakout room will be led by an Indigenous student conversation facilitator Notes will be taken and compiled into a summary of wise practices report
3:05 PM (10 minutes)	WELLNESS BREAK
3:15 PM (60 minutes)	WITNESS REFLECTIONS • Dr. Linda ManyGuns, Dr. Lynn Lavallee, Dr. Dustin Louis, Moses Gorden
4:15 PM (15 minutes)	 CLOSING REMARKS FNUniv: Dr. Jacqueline Ottmann NIUSLA: Dr. Florence Glanfield Honour/Closing Song: Red Dog Singers Drum Group Closing Prayer: Elder Mary Lee